Implantologie

Implanturile dentare reprezintă cea mai modernă şi eficientă soluţie de înlocuire a dinţilor pierduţi.

Fie pierdem un dinte, mai mulţi dinţi sau chiar toţi dintîi, implanturile şi tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. Astfel, pacienţii nu mai sunt nevoiţi sacrifice dintîi naturali pentru a ancora lucrări de tipul punţilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creează un permanent disconfort, ci pot beneficia de dantură fixă, ancorată pe implanturi, care arată şi se simte la fel şi dintîi naturali.

Pierderea dinţilor reprezintă o adevărată problema, chiar dacă înlocuirea acestora, din păcate, este frecvent amânată sau chiar ignorată.

Ce este implantul dentar?

· Implantul dentar este o piesă din titan pur (99,95%), având formă de şurub în general. El are menirea de a creea o rădăcina artificială în osul maxilar, acolo unde dintele sau dintîi naturali lipsesc.

· Reconstrucţia este formată din două segmente-unul intraosos (implantul) şi unul supraosos numit bont protetic.

· Deasupra bontului protetic se ancorează o coroana, o punte sau o proteză.

· Tratamentul este conservator în comparaţie cu o lucrare tradiţională prin punte deoarece implanturile dentare elimina necesitatea sacrificării dinţilor învecinaţi. În cazul în care confecţionăm o punte dentară (bridge=pod), această are nevoie pentru ancorare de minimum 2 dinţi stâlpi, dinţi ce vor fi din păcate sacrificaţi (se extrag nervii, se obturează canalele şi se şlefuiesc dintîi care odinioară erau sănătoşi).

· Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice şi funcţionale extraordinare, pacientul nepercepand senzaţia de „artificial”. În scurt timp de la înserare, acesta uită de fapt a pierdut în acel loc un dinte.